OM THOMAS

THOMAS-VINARE2Jag heter Thomas Andersson, och kallas även för Thomas Vinare. Jag är utbildad sommelier från Restaurangakademin i Stockholm och jag har även tre betyg i föreningen Munskänkarnas utbildningsprogram.

Vidare har jag arbetat på Grythyttans Gästgiveri i över 20 år med vininformation och provningar, pratat vin i Radio Värmland och jag är ofta anlitad som föreläsare och provningsledare på olika restauranger och hotell i Värmland. Som exempel kan jag nämna Almars Krog och Hotel Frykenstrand, Dömle Herrgård samt givetvis hos företag och privatpersoner.

Jag har arrangerat och/eller varit guide på vinresor till bland annat Nya Zealand, Chile, Argentina, Sydafrika Frankrike, Italien och Portugal. Jag är fortfarande  engagerad på just vinresor i både Europa och Nya Vinvärlden  som  Sydafrika , Nya Zealand och nu 2018 Chile och Argentina. Jag brinner för vin- och matkulturen och delar gärna med mig av mina erfarenheter.

Så välkomna till min  hemsida och jag hoppas att du/ni hittar något som passar. Tveka inte att ta kontakt med mig om ni vill få mera information om vinprovningar eller resor.

Bästa vinhälsningar

Thomas